...

Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Şubesi

Alıcı Ünvanı: Çukurova Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü

TR380001001690255940205115

Dekont açıklamasında isim soyisim ve "deney hayvanları kullanım kursu ücreti" ibaresine yer verilmelidir.

Başvuru için yukarıdaki başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak banka ödeme dekontunuz ile sabidam sekreteryasına başvuru yapınız.

İlan metni

Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, 02.04.2019 tarih ve 2019/3 sayı ile yayımlanan ‘‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi; esas alınarak hazırlanan program kapsamında, Sağlık Bilimleri Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi (SABİDAM) bünyesinde 21 Kasım-9 Aralık 2022 tarihleri arasında "ÇÜ-SABİDAM 2022/1 Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu; düzenlenecektir.

Söz konusu kursun teorik kısmı online, uygulama kısmı ise SABİDAM bünyesinde yüzyüze olarak gerçekleştirilecektir. Kurs tüm bilim insanlarına açıktır. Kurs ücretleri;

1. Grup (kemirgenler, su hayvanları, domuz): Akademisyenlere (Profesör, Doçent, Dr. Öğr. Üyesi, Öğr. Görevlisi, Arş. Gör. Dr., Arş. Gör.) 1700 TL – lisans ve lisansüstü öğrencilerine 800 TL ,

2. Grup (çiftlik hayvanları ve kanatlı hayvanlar): Akademisyenlere (Profesör, Doçent, Dr. Öğr. Üyesi, Öğr. Görevlisi, Arş. Gör. Dr., Arş. Gör.) 1700 TL – lisans ve lisansüstü öğrencilerine 800 TL ,

1. ve 2. Grup birlikte: Akademisyenlere (Profesör, Doçent, Dr. Öğr. Üyesi, Öğr. Görevlisi, Arş. Gör. Dr., Arş. Gör.) 2700 TL – lisans ve lisansüstü öğrencilerine 1200 TL,

Sertifika tamamlama: Akademisyenlere (Profesör, Doçent, Dr. Öğr. Üyesi, Öğr. Görevlisi, Arş. Gör. Dr., Arş. Gör.) 1000 TL – lisans ve lisansüstü öğrencilerine 500 TL olarak belirlenmiştir.

2. Grup minimum kontenjen 20 kişi, tüm gruplar maksimum kontenjen 150 kişi olarak planlanmıştır.

Teorik ve uygulamalı derslere devam zorunluluğu %80'dir. Kursun sonunda teorik (%50) ve uygulama sınavı (%50) yapılacak ve 2019/3 genelge kapsamında başarılı kursiyerlere sertifika verilecektir.

Eğitim içeriğinin Sertifika Kategorileri: A, B ve C

Birinci Gurup:  Fare, Sıçan, Tavşan, Domuz, Su Hayvanları (Omurgalılar ve Kafadan Bacaklılar)

İkinci Gurup: Koyun, Keçi, Sığır, Tavuk, Ördek, Kaz, Bıldırcın, Sülün

Sertifika Tamamlama: Bu programa kayıt yaptırmak isteyen adayların birinci veya ikinci gurup hayvanlarını kapsayan, hayvan türleri belirtilmiş ve karekod uygulaması olan bir deney hayvanları kullanım sertifikasına sahip olması zorunludur. Programın amacı, kişinin deney hayvanları kullanım sertifikasında olmayan hayvan türlerinin eklenmesidir. Birinci veya İkinci gurup Deney Hayvanları Kullanım Kursu Programlarına kayıt yaptıran adaylar bu programa hayıt yaptıramazlar.